cine a inventat brinza ?

cine a inventat brinza ?

Brânză a fost si este un produs mul pretuit pe fiecare masa, este imposibil să ştiu cine a inventat arta de a face aceasta. Se crede că, în general, brânză apărut pentru prima dată în Orientul Mijlociu.Picturi murale din Egiptul antic merge înapoi 2000 î.Hr. arată oamenii care fac brânză şi stocarea lor în saci de piele.Aceste pungi de piele s-au făcut din stomacul animalelor. Cel mai probabil, oamenii au descoperit prima brânză, atunci când erau stocate în ele lapte pentru călătorii. Combinaţie de enzime din piele, căldură şi de mişcare laptelui a cauzat ca el sa secoaguleze. Rezultatul a fost un lichid apos fermentat şi caş comestibil de brânză.

Există o mulţime de dovezi că diferite popoare din Europa şi Orientul Apropiat folosesc brânza. Cyclops sunt înregistrate pentru a fi făcut brânză în Odiseea lui Homer. În Biblie găsim David a mâncat brânză . Evreii au fost în mod clar producatori de brânză pe o scară largă.

Toata lumea stie ca branza este o parte importantă in bucătăria italiană. Nu e de mirare, deoarece aceasta a fost vechii romani, care a inventat branza aşa cum o ştim astăzi.  Ei au constatat, de asemenea, că schimbările din mediul înconjurător şi de materialele folosite afectat aroma de branza. Prin urmare, diferite tipuri de brânză au fost inventate. Romanii au luat branza lor de a face artă atât de în serios, ca cei bogati au avut chiar zone speciale în casele lor unde erau dedicate pentru imbatrinirea brinzei. Multi scriitori antici au comentat pe romani şi închegarea lor de expertiză, inclusiv Aristotel, Homer şi Varro. Dar a fost un soldat care a devenit agricultor nomad  care de fapt a scris despre modul de a face brânză .

Brânză sa  răspândit în străinătate de la Roma, pentru două motive: în primul rând, prin exportul de produse în Marea Mediterană. În al doilea rând, prin soldaţii romani care sa stabilit în ţinuturile cucerite ca agricultori. În cele din urmă populaţia generală, atât romane si straine, a devenit familiar cu brânza. Europeni, inclusiv. Elveţiană, franceză şi olandeză, de asemenea, învăţat să facă propriile lor tipuri de brânzeturi.Leave a Reply